Rabies Vaccination Campaign 2022

Tussen augustus 2022 en december 2022 hebben wij een grootschalige rabiës vaccinatie campagne uitgevoerd in Noord-Malawi. In Malawi heerst armoede en daarom zetten wij ons vanuit Nederland in door middel van onder andere fondsenwerving, de Run4Rabies, bekendheid van hondsdolheid en kennisoverdracht.

Tussen augustus en december hebben we meer dan 22.000 honden in Noord-Malawi gevaccineerd om zo hondsdolheid tegen te gaan. We zijn trots op wat we tot nu toe al hebben bereikt! Samen kunnen wij dit virus bij mensen voorkomen. We werken samen met onze lokale partner Centre for Community Empowerment Initiatives. Verder helpt de Global Alliance for Rabies Control ons met de implementatie, voorziet ons van advies, en verder gebruiken wij de door GARC ontwikkelde Rabies Vaccination Tracker om goed alle vaccinaties te kunnen bijhouden. Via onze lokale partner werken we ook samen met de Malawische overheid, hun dierenartsen doen mee aan het vaccineren van de honden.

Voor 2023 is ons plan om minimaal 50.000 honden te vaccineren, op die manier kunnen we in steeds meer gebieden de benodigde 70% vaccinatiegraad behalen, om op die manier de overdracht van rabiës te stoppen.

De Edgard & Cooper Foundation is de grootste donor aan het rabiës project.

Alleen samen elimineren we rabiës! Help ons door geld te doneren of door mee te doen aan de Run4Rabies, want alleen samen elimineren we rabiës! Klik hier voor meer informatie over de Run4Rabies.

Inschrijven, doneren of sponsoren
Image
malawi info