Image

Algemene informatie 

Jaarlijks wordt door de Run4Rabies commissie een leuke run georganiseerd! Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus. De run kan zowel fysiek op locatie gedaan worden als digitaal in eigen stad. Hoewel het een run heet, is het in eigen stad ook mogelijk om mee te doen met andere sporten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, roeien, skeeleren en nog veel meer… Zolang je maar kilometers aflegt voor het goede doel!  

Met de Covid-19 maatregelen in acht nemend, zal het fysieke evenement in Utrecht rondom de faculteit Diergeneeskunde plaatsvinden waarbij er leuke parcours van 3, 5 of 10 kilometer worden uitgezet om te wandelen (3 km) of om hard te lopen (5 en 10 km). Doe dit alleen, samen met een vriend/vriendin of neem jouw trouwe viervoeter mee! 

De run zal plaatsvinden op 24 september 2021, zo dicht mogelijk bij World Rabiës Day op 28 september. 

Voor dit project zullen we gaan samenwerken met de Global Alliance for Rabies Control (GARC). Met hun hulp gaan we kijken waar de meeste gevallen van rabiës in het gebied rondom Mzuzu voorkomen, en hoe we onze vaccinatie campagne daar het beste op kunnen aanpassen. Ook zullen we alle gegeven vaccinaties gaan bijhouden in de zogeheten "Rabies Vaccination Tracker", op die manier kunnen de resultaten van het project goed bijgehouden worden en de informatie makkelijk gedeeld met de overheid en andere organisaties.

Verder hebben wij hebben een samenwerking gestart met Jim Lasseur, iemand die rabiës in zijn naaste omgeving heeft meegemaakt. Samen proberen wij een zo groot mogelijk platform voor deze fantastische run op te zetten en zo veel mogelijk geld op te halen!

Ben je benieuwd naar het verhaal van Jim? Kijk dan het filmpje hieronder!

Klik hier om je in te schrijven voor de run of te doneren! 

Dit jaar wordt het eten verzorgd door Food’n’Mood, zij zullen een heerlijke vegetarische pasta maaltijd klaarmaken om je weer op te laden na het rennen.