Image

Algemene informatie 

Jaarlijks wordt door de Run4Rabies commissie een leuke run georganiseerd! Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus. De run kan zowel fysiek op locatie gedaan worden als digitaal in eigen stad. Hoewel het een run heet, is het in eigen stad ook mogelijk om mee te doen met andere sporten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, roeien, skeeleren en nog veel meer… Zolang je maar kilometers aflegt voor het goede doel!  

Het fysieke evenement zal in Utrecht rondom de faculteit Diergeneeskunde plaatsvinden waarbij er leuke parcours van 3, 5 of 10 kilometer worden uitgezet om te wandelen (3 km) of om hard te lopen (5 en 10 km). Doe dit alleen, samen met een vriend/vriendin of neem jouw trouwe viervoeter mee! 

De run zal plaatsvinden op maandag 26 september 2022, vanaf 17.00, zo dicht mogelijk bij World Rabiës Day op 28 september. 

Voor ons nieuwe rabiës project in Malawi werken we samen met de Global Alliance for Rabies Control (GARC). Met hun hulp kijken we waar de meeste gevallen van rabiës in het gebied rondom Mzuzu voorkomen, en hoe we onze vaccinatie campagne daar het beste op kunnen aanpassen. Ook zullen we alle gegeven vaccinaties gaan bijhouden in de zogeheten "Rabies Vaccination Tracker", op die manier kunnen de resultaten van het project goed bijgehouden worden en de informatie makkelijk gedeeld met de overheid en andere organisaties. Het eerste deel van de rabiës vaccinatie campagne gaat in augustus 2022 van start, voor het tweede deel in oktober 2022 zullen er studenten uit de projectcommissie gaan helpen!

In 2021 hebben wij hebben een samenwerking gestart met Jim Lasseur, iemand die rabiës in zijn naaste omgeving heeft meegemaakt. Samen proberen wij een zo groot mogelijk platform voor deze fantastische run op te zetten en zo veel mogelijk geld op te halen!

Ben je benieuwd naar het verhaal van Jim? Kijk dan het filmpje hieronder!

Klik hier om je in te schrijven voor de run of te doneren!