Image

Algemene informatie 

Jaarlijks wordt door de Run4Rabies commissie een sponsorloop georganiseerd. Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus, ook wel hondsdolheid genoemd. Van het ingezamelde bedrag zullen wij namelijk honden vaccineren tegen het virus in Malawi, Afrika.

Ons Run4Rabies programma ziet er dit jaar zo uit:

  • 15 mei, rabiës lezing (specifieke onderwerp volgt nog)
  • 24 mei, run en afterparty in Utrecht (specifieke locatie volgt nog)
  • 28 september, rabiës lezing op World Rabies Day (specifieke onderwerp volgt nog)

De run kan zowel fysiek gedaan worden in Utrecht als digitaal in eigen stad. Hoewel het een run heet, is het in eigen stad ook mogelijk om mee te doen met andere sporten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, roeien, skeeleren en nog veel meer… Zolang je maar kilometers aflegt voor het goede doel maakt de sport niet uit! Klik hier voor meer informatie over digitale deelname. 

Het fysieke evenement zal in Utrecht rondom de faculteit Diergeneeskunde plaatsvinden waarbij er leuke parcours van 3, 5 of 10 kilometer worden uitgezet om te wandelen (3 km) of om hard te lopen (5 en 10 km). Meedoen aan de run kan alleen, samen met vrienden of met jouw trouwe viervoeter! 

Voorgaande jaren vond de run plaats rond 28 september, World Rabies Day. Onze planning is dit jaar iets anders om het jullie, onze sportievelingen, zo aangenaam mogelijk te maken. De Run4Rabies zal namelijk plaatsvinden 24 mei 2023! In de hoop op een heerlijke hardlooptemperatuur. Naast de run organiseren we een tweetal lezingen (data hierboven) om meer over rabiës te vertellen. Meer informatie over de specifieke onderwerpen van de lezingen volgt.

Voor ons rabiës project in Malawi, Afrika, werken we samen met de Global Alliance for Rabies Control (GARC). Met hun hulp kijken we waar de meeste gevallen van rabiës in het gebied rondom Mzuzu voorkomen, en hoe we onze vaccinatiecampagne daar het beste op kunnen aanpassen. Ook zullen we alle gegeven vaccinaties gaan bijhouden in de zogeheten "Rabies Vaccination Tracker", op die manier kunnen de resultaten van het project goed bijgehouden worden en de informatie makkelijk gedeeld met de overheid en andere organisaties.

In 2021 hebben wij hebben een samenwerking gestart met Jim Lasseur, iemand die rabiës in zijn naaste omgeving heeft meegemaakt. Samen proberen wij een zo groot mogelijk platform voor deze fantastische run op te zetten en zo veel mogelijk geld op te halen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Jim? Kijk dan het filmpje hieronder!