Jouw nalatenschap, hun toekomst

Wanneer we onze idealen nastreven kunnen we veel betekenen voor elkaar.

 

We staan op een vooravond van verandering

We staan op een vooravond van verandering. Klimaatverandering, digitalisering en nog veel meer speelt op dit moment. Juist in de huidige rusteloze tijden is het essentieel dat we ons blijven inzetten voor waar we in geloven. Je kunt doneren aan goede doelen die nastreven wat je belangrijk vindt, je kunt vrijwilligerswerk doen en nog veel meer. Niet alleen nu kun je je doelen nastreven. Ook wanneer je er niet meer bent kun je blijven ondersteunen wat je belangrijk vindt.

Dit kan door een goed doel op te nemen in je testament. 1% van een erfenis kan al een groot verschil maken voor een goed doel! Zo kunnen wij bijvoorbeeld met 1.500, - euro al een diergezondheidswerker opleiden in Afrika die tientallen boeren kan helpen met het gezond houden van vee. Dit kan een diergezondheidswerker meer dan 10 jaar doen! Zo draagt een klein deel van jouw erfenis veel bij aan de bestaans- en voedselzekerheid van  boerengezinnen in Afrika en is je bijdrage onvergankelijk!

CAHWs vaccinatie

Onze ambitie

In Nederland is het het meest voorkomend dat we nalaten aan familie en soms vrienden. Zij ontvangen de erfenis (en betalen hier belasting over). Wij willen nalaten aan een goed doel normaliseren in Nederland. Je kunt namelijk (belastingvrij) doneren aan erkende goede doelen die nastreven wat jij ook nastreeft. Je kunt een deel of de hele erfenis nalaten aan dat doel.

Dit houdt in dat je, na overlijden, nog schenkt aan wat je belangrijk vindt. Hier help je mensen, dieren of onze mooie natuur mee verder. Erkende goede doelen voldoen aan verschillende eisen waardoor ervan verzekerd bent dat je nalatenschap goed besteed wordt.

[/cs_column][/cs_row]
Image

Nalaten aan Dierenartsen Zonder Grenzen

In onze brochure kunt u meer lezen over hoe u uw testament laat opstellen, waar uw nalatenschap aan Dierenartsen Zonder Grenzen naartoe gaat en over mensen die nalieten aan DZG.

Download de brochure

Hoe neem je Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland op in je testament?

Dierenartsen Zonder Grenzen opnemen in je testament

Vermeld in je testament dat je bezittingen of een deel ervan afstaat aan Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland, Veerstraat 17-1, 1075 SL Amsterdam (KvK: 71964843). Je kunt een notarieel testament, zelfgeschreven testament, codicil of noodtestament opstellen. Lees voor meer informatie verder onder 'Hoe maak je een testament op bij een notaris?'.

Heb je nog geen notaris? Vind een notaris dicht bij huis.

Image
“Andere mensen een beter leven bezorgen, geeft mij een warm gevoel.

Ria verloor op jonge leeftijd haar man. "Op dat moment besefte ik dat ik ook elk moment kon wegvallen, dus wilde ik het goed geregeld hebben. Ik ben mijn hele leven al gek op dieren, vooral op honden. In overleg met mijn kinderen heb ik besloten om mijn hele nalatenschap aan een goed doel te schenken. Mijn kinderen weten waar mijn hart ligt en wisten meteen naar welk goed doel mijn nalatenschap zou gaan. Ze vonden het een goed idee en staan er helemaal achter".

Image

"Behalve geld kun je ook je materiële zaken nalaten. Ik laat al mijn bezittingen na, dus ook mijn huis en mijn auto, behalve de spullen die emotionele waarde voor mijn kinderen hebben, die gaan naar mijn kinderen. En je zit nergens aan vast, want je kunt je testament altijd wijzigen als je dat wilt. Dat ik hierdoor andere mensen een beter leven kan bezorgen, geeft me een warm gevoel vanbinnen. Ik heb mijn zussen ook aangeraden om een goed doel in hun testament op te laten nemen. Het maakt niet uit wat je nalaat. Of het nou een groot of klein bedrag is, alles is meegenomen en het wordt altijd goed besteed. Een goed doel steunen, ook in je nalatenschap, geeft me een goed gevoel". - Toegift.nl

Ervaring van Dorika

Dorika (31) komt uit het dorp Yachema Ngwira in het Mzimba district in Noord Malawi. Ze is een van de door de gemeenschap geselecteerde boeren om getraind te worden tot Community Animal Health Worker. De training kon ze volgen door middel van het Participatory Action for Sustainable Animal Care and Livelihood Improvement Program (PASACLIP). PASACLIP is opgezet en gefinancierd door Dierenartsen Zonder Grenzen – Nederland.

Image

De vraag naar lokale veterinaire services in dit gebied in Malawi is erg groot. Dit komt doordat de meeste door de overheid gereguleerde dierenartsen alleen in de grotere steden zitten.

Dit betekent dat boeren die op afgelegen plekken wonen een grote bijdrage moeten betalen voor reiskosten en dat de dierenartsen vaak niet op tijd ter plekke zijn bij een ziek dier. 

Wil je meer over Dorika haar ervaringen weten? Neem contact op met onze coordinator

Hoe maak je een testament op bij een notaris?

Voor het opstellen van jouw testament heb je een notaris nodig. Deze kan je helpen met het nadenken over jouw wensen en met het voorkomen van praktische problemen. Het opmaken van een testament bij de notaris, gaat via de volgende stappen:

1.   Maak een afspraak met een notaris bij jou in de buurt. 
2.  Tijdens de afspraak met de notaris bespreekt jij jouw situatie en wensen. 
3.  Vervolgens vertaalt de notaris je wensen naar juridische bepalingen, die worden vastlegt in een eerste versie van jouw testament.
4. Deze voorlopige versie krijg je thuis gestuurd. Je maakt een tweede afspraak om wijzigingen aan te brengen of jouw testament in een officiële versie vast te laten leggen.
5.   De notaris controleert samen met jou of je de inhoud en consequenties goed begrijpt. 
6.  Als de notaris vaststelt dat je wilsbekwaam bent en de gevolgen van je testament begrijpt en accepteert, zetten jullie beiden een handtekening onder het document. Vanaf dat moment is jouw testament officieel.
7.   De notaris zorgt ervoor dat jouw testament wordt ingeschreven in het Centraal Testamentenregister.
8.   Je krijgt een kopie van het testament mee naar huis. Het origineel bewaart de notaris in een kluis. Jouw testament treedt in werking wanneer je overlijdt.

Veelgestelde vragen

Neem contact met ons op

Image


  .   Simone Vuijk | Coördinator projecten en partnerschappen 

    coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift