Rabiës Vaccinatie Campagne in Noord Malawi

Uncategorized

Jaarlijks sterven zo’n 59.000 mensen wereldwijd aan het rabiës virus (hondsdolheid), waarvan 99% in Azië en Afrika. Daarom zetten wij ons samen met andere organisaties in om dit najaar een grootschalige rabiës vaccinatie campagne uit te voeren in Noord-Malawi (Afrika). 

Rabiës, ook wel ‘hondsdolheid’, komt niet alleen bij dieren voor, maar ook mensen kunnen besmet raken na bijvoorbeeld een beet van een besmet dier. Rabiës  is één van de  meest gevaarlijke en overdraagbare ziekten op aarde. Het virus is dus uiterst gevaarlijk voor mensen en wanneer er niet op een adequate manier gehandeld wordt, leidt een infectie tot overlijden.

Waarom in Mawi?

Rabiës treft vooral kansarme bevolkingsgroepen. Een gebeten persoon moet binnen 24 uur PEP (geneesmiddel) toegediend krijgen, maar mensen uit lage sociaaleconomische bevolkingsgroepen ondervinden vaak vertraging bij het zoeken en ontvangen van PEP bij gezondheidsinstellingen. In Malawi heerst armoede en dus is onze hulp hard nodig bij de bestrijding van deze dodelijke ziekte. 

Hoe wij hondsdolheid gaan bestrijden?

Hoe meer honden – en andere dieren – beschermd worden tegen dit dodelijke virus, hoe minder het virus om zich heen kan grijpen.  Wij van Dierenartsen Zonder Grenzen willen minimaal 80% van de honden in Noord-Malawi vaccineren om zo hondsdolheid tegen te gaan.

Om dit doel te realiseren hebben wij jullie nodig. Samen kunnen wij rabiës bij mensen voorkomen. 

Draag jij ook een steentje bij?
Door mee te doen aan de Run 4 Rabies of te doneren kun je bijdragen aan ons doel om 22.000 honden te vaccineren in Noord Malawi. Wil je eerst meer informatie? Klik dan hier.

Voor elke €1.75 vaccineren wij een hond.
We care. Do you?