VSF International – Diergezondheidswerkers policy brief

Uncategorized

De leden van het internationale netwerk VSF International, inclusief Dierenartsen Zonder Grenzen, hechten veel waarde aan het opleiden van zogenaamde diergezondheidswerkers (CAHWs in het Engels, afgeleid van Community Animal Health Workers). Het belang van deze diergezondheidswerkers voor de landelijke gebieden op het Afrikaanse continent is erg groot, vanwege het tekort dat hier is aan gekwalificeerde dierenartsen om goede zorg te verlenen aan dieren in kleinere gemeenschappen. In deze gebieden, die worden bewoond door veehouders en hun dieren, leidt het tekort aan kwalitatieve en goed bereikbare diergezondheidsdiensten tot risico’s op het gebied van armoede, publieke gezondheid, voedselzekerheid en voedselzekerheid.

Onderstaande policy brief gaat verder in op het belang van CAHWs voor hun gemeenschap en de belangrijkste uitdagingen waar zij voor staan in de uitvoering van hun werk. Ook worden er suggesties gedaan voor de aanpak van deze uitdagingen, om ervoor te zorgen dat het leven van deze dieren – en de boeren waardoor zij gehouden worden – sterk kan worden verbeterd.

De policy brief is opgesteld door VSF International en vanuit het Engels vertaald door Dierenartsen Zonder Grenzen. Lees je liever in het Engels? Klik dan hier.