Met dit project wilden wij mensen in Mzimba en Rumphi, districten in Noord-Malawi, helpen met het creëren van een verbeterde productiviteit van vee en een verbeterde positie voor vrouwen, jongeren en hun gezinnen.
Ons vooraf gestelde doel was om de leefomstandigheden van 2.500 huishoudens te verbeteren. Livestock For Empowerment (L4E) zou daarmee wel 12.500 directe begunstigden hebben!
Vanaf april 2021 is Centre For Community Empowerment Initiatives (CCEI) in Malawi, met de hulp van DZG-NL en Wilde Ganzen het project L4E gestart. Anderhalf jaar later is het project afgerond. L4E heeft de bevordering van de diergezondheid als doel gehad, waarin geloofd wordt in de kracht van het versterken en opleiden van de gemeenschap zelf. Met L4E hebben wij ervoor gezorgd dat vrouwen en jongeren in Malawi meer capaciteiten hebben gekregen om de productiviteit van hun vee op een duurzame en verantwoorde manier te verhogen en te verbeteren. Dit hebben wij gedaan door middel van diergezondheidswerkers, die wij ook wel Community Animal Health Workers (CAHWs) noemen. In deze periode zijn 37 CAHWs actief geweest en 754 boeren (504 vrouwen; 250 mannen) door CAHW’s opgeleid. De CAHW’s hebben ook de bouw van 21 rundveestallen, 207 geitenstallen, 130 varkensstallen en 265 kippenstallen makkelijker gemaakt.
Daarnaast zijn tijdens de verslagperiode in totaal 1.216 boeren (571 vrouwen; 645 mannen) opgeleid in het beter beheren en gezond houden van hun vee. De opleiding is gegeven door onder andere overheidsmedewerkers van Malawi.
We zijn erg trots op de behaalde resultaten. Zo hebben in totaal 19.875 boeren kunnen profiteren van het project dankzij opleidingen , behandelingen en ziektepreventie (zoals vaccinatie tegen Newcastle ziekte bij kippen).
Livestock For Empowerment is met succes afgerond, maar de boeren plukken nog dagelijks de vruchten van de opleidingen die zij hebben gevolgd! Voor onze andere projecten en projecten die nog komen kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Doneer een bedrag naar keuze via de onderstaande knop en zeg het voort! De boerengezinnen in Malawi en hun vee zullen je zeer dankbaar zijn.
Vragen? Stuur vooral een bericht naar coördinator@dierenartsenzondergrenzen.nl.
Wij gebruiken cookies en andere technologieën om je een zo goed mogelijke ervaring op onze website te bieden. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld je voorkeuren onthouden en statistieken bijhouden om onze site te verbeteren. Wil je geen cookies? Dan kan het zijn dat sommige functies niet optimaal werken