Samen voor een toekomst, begint nu.

Uncategorized

We zien en voelen allemaal dat de wereld in rep en roer is en er grootse veranderingen plaats (gaan) vinden. Ieder mens heeft een andere kijk op onze aarde en op andere mensen. Wel kunnen we concluderen dat we allemaal willen bijdragen aan iets wat wij belangrijk vinden. Juist in deze rusteloze tijden is het essentieel dat we ons inzetten voor deze idealen. Misschien kun je nu niet iets doneren aan het goede doel dat jouw idealen draagt of heb je echt geen tijd om vrijwilligerswerk te doen. Iets doen om de toekomst licht bij te dragen kan nog steeds:

Ik heb het over nalatenschappen. Een zwaar onderwerp zul je wellicht denken, maar het kan ook iets moois zijn.

Waarom schrijf ik dit?

In Nederland is het het meest voorkomend dat we nalaten aan familie en soms vrienden. Zij ontvangen je erfenis (en betalen hier belasting over). Samen met toegift.nl willen wij de aandacht voor het onderwerp nalaten aan een goed doel vergroten. Je kunt namelijk (belastingvrij) doneren aan erkende goede doelen die nastreven wat jij ook nastreeft. Je kunt een deel of je hele erfenis nalaten aan dat doel.

Wat betekent dit?

Dit houdt in dat je, nadat je overlijdt, nog schenkt aan wat je belangrijk vindt. Hier help je mensen, dieren of onze mooie natuur mee verder. Ik schrijf dit niet ter oproep om Dierenartsen Zonder Grenzen in je testament op te nemen. Ik schrijf dit om je aan het denken te zetten. Erkende goede doelen voldoen aan verschillende eisen waardoor je weet dat je nalatenschap goed besteed wordt. Denk er eens over na. 1% kan het verschil maken.  Een deel van mijn erfenis gaat naar een goed doel. En dat van jou?

Samen voor een toekomst, begint nu.

Ten slotte. Het opstellen van een testament is makkelijker dan veelal wordt gedacht. Klik hier voor de 6 stappen die je kunt volgen.

-Iris Geerts-

Er voor elkaar zijn. Dat is waar het om draait.