Sporten om hondsdolheid te bestrijden

Uncategorized

Wij organiseren dit jaar weer een sponsorloop om geld in te zamelen voor het inenten van honden in noord-Malawi tegen rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd. Jaarlijks sterven er nog zo’n 500 mensen in Malawi, Afrika, aan dit virus. Wereldwijd loopt dit getal op tot 59.000! Deze sterftes vallen vooral in kansarme gebieden. Honden of katten dragen rabiës met zich mee en kunnen dit door een krab of beet aan mensen overdragen. Rabiës is te voorkomen door het vaccineren van de viervoeters. Klik hier voor meer informatie over de besmetting en preventie van hondsdolheid.

Zeroby2030: Geen rabiës meer in 2030.

Dat is de visie van deze campagne. Deze ambitie delen wij met Global Alliance Rabies Control (GARC), een partner van Dierenartsen Zonder Grenzen. Samen streven we naar de eliminatie van rabiës.

Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland draagt bij aan #zeroby30 door het doel: 80% van de honden in noord-Malawi (dit zijn 22.000 honden) vaccineren in 2022. Dit kunnen wij echter niet alleen. Hier hebben we jullie hulp bij nodig. Dit kan door te doneren of je longinhoud eens goed op de proef te stellen met de RUN 4 RABIES. Een run van 3, 5 of 10 km die op 26 september plaatsvind in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over dit hardloopevenement.
Wees gerust. Ook als je niet in Utrecht woont kan je meedoen. In je eigen omgeving kan je namelijk ook deelnemen! Hoe dan? Dit kan door je in te schrijven via dit formulier. Je schrijft je in, zorgt ervoor dat je hele familie je sponsort en sport in de week van 26 t/m 30 september 2022. Natuurlijk moet je het sporten wel even vastleggen via een app (bijvoorbeeld Strava), om aan je sponsoren te bewijzen dat je de beloofde inspanning hebt geleverd.

Jaarlijks sterven 59.000 mensen aan rabiës. Dit kunnen we voorkomen door inentingen.

Help jij mee aan de eliminatie van hondsdolheid?