St. Anna Advies voor DZG

Uncategorized

In Malawi, een land in Afrika met meer dan 400.000 honden, is rabiës (hondsdolheid) een veel voorkomend probleem. Om rabiës onder controle te krijgen moet elk jaar ten minste 70% van de honden worden gevaccineerd. Naar schatting sterven in Malawi jaarlijks 500 mensen aan dit virus. Dit hoeft niet zo te zijn. Wij, Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland, hebben de missie om Malawi voor 2030 volledig rabiësvrij te maken.

Deze missie delen wij met St. Anna Advies. St. Anna Advies biedt praktisch communicatieadvies en training voor de veterinaire en agrarische sector, en steunde Dierenartsen Zonder Grenzen vorig jaar ook. Na het grote succes van hun fundraiser vorig jaar zullen zij opnieuw een dag gaan wandelen om geld op te halen voor Dierenartsen Zonder Grenzen.

Dit jaar zal St. Anna Advies 16 km wandelen! De route kun je bekijken op de onderstaande afbeelding. Deze wandeling van het team van St. Anna Advies een symbolisch startschot vormen voor het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse van Quintie Stoel (Communicatieadviseur bij St. Anna Advies). Quintie bezocht Malawi 10 jaar geleden middels een werkstage die veel indruk maakte. Zij koppelt dan ook graag haar 4daagse aan Dierenartsen Zonder Grenzen. Op deze manier hopen we samen een nog groter bedrag op te kunnen halen! 

Specifiek zal de opbrengst van deze actie gaan naar een vaccinatiecampagne in de afgelegen gebieden van het Karonga district in Malawi. In dit gebied zijn helaas vorig jaar nog 3 mensen overleden aan hondsdolheid en de afgelegen plekken maken het moeilijk om reguliere vaccinatiecampagnes op te zetten. Elke 9 minuten sterft er wereldwijd  iemand aan rabiës. Dit hoeft niet zo te zijn. Om te zorgen dat dit in het Karonga district in Malawi niet meer gebeurt, willen wij hier 2000 honden gaan vaccineren tegen hondsdolheid.  Om dit mogelijk te maken zijn donaties hard nodig. Help jij ook mee? Klik hier om te Quintie te sponsoren en te doneren en maak vandaag nog het verschil voor een betere gezondheid voor mens en dier!

Meer weten over ons project in Malawi? Klik hier. Of wil je meer weten over wat we allemaal al hebben bereikt dankzij onze donateurs? Klik hier om naar ons jaarverslag te gaan.

rabies