Wie zijn DzG-Student?

DzG-Student is de uitvoerende tak van DzG-NL en bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2018-2019

Voorzitter | Jolanda Nieuwland
Hallo! Mijn naam is Jolanda en ik ben in 2016 begonnen aan de bachelor Diergeneeskunde. Toen ik klein was, zei ik al dat ik dierenarts wilde worden. In 2015 werd ik uitgeloot, wat een grote teleurstelling was. Gelukkig vond ik mijn jaar Biologie in Leiden ook heel leuk! De interesse in dieren en hen helpen is altijd gebleven. Daarom ben ik in het begin van de studie Diergeneeskunde bij Stichting DIO actief geworden. Samen met dit bestuur hebben we Stichting Dierenartsen zonder Grenzen - Nederland opgericht! In het studentbestuur gaan we weer hard ons best doen om zowel mens als dier in ontwikkelingslanden te helpen! Ik draag hier heel graag nog een lange tijd aan bij!

Secretaris | Carmijn Meulenbroek
Hoi! Mijn naam is Carmijn Meulenbroek en ik kom uit Borne, een dorp in Twente. Hier werd al vroeg mijn liefde voor dieren geboren. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik in 2017 hoorde dat ik zou mogen beginnen met de studie Diergeneeskunde! Ik heb het altijd belangrijk gevonden om iets te betekenen voor zowel mens als dier. Daarom ben ik toen ik ging studeren meteen begonnen als vrijwilliger bij Stichting DIO. Voor ik het wist kon ik toen doorschuiven naar de functie van Secretaris binnen het bestuur. Ook in het studentenbestuur van DzG heb ik de functie van Secretaris op mij genomen en ben ik lid van verschillende commissies. Op deze manier zal ik niet alleen in de toekomst mijn steentje kunnen bijdragen, maar kan ik nu al samen met DzG werken aan een betere diergezondheid in ontwikkelingslanden!

Penningmeester | Simone Meijs
Mijn naam is Simone Meijs en al vanaf jongs af ben ik gek op dieren. Sinds 2017 studeer ik Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht! Vanaf het begin van mijn studie ben ik actief bij Stichting DIO door deel te nemen in de Vaccinatieactie commissie. Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor dit goede doel en zo mee te helpen aan het verbeteren van de diergezondheid in ontwikkelingslanden. Aan het eind van mijn eerste jaar werd ik benaderd om in het bestuur te komen als penningmeester en deze kans heb ik meteen aangenomen. Al snel rolde ik in alle ontwikkelingen die speelden rondom de professionalisering van Stichting DIO en de overgang naar DzG-student. Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier nog meer kunnen betekenen voor de diergezondheid over de hele wereld en kunnen bijdragen aan ons motto: 'Healthy animals, healthy people'!

Coördinator projecten | Kimberly Jongerman
Ik ben Kimberly Jongerman en kom uit het Veluwse dorpje Wapenveld. Van jongs af aan was de droom om dierenarts te worden al aanwezig. Mijn interesse gaat vooral uit naar het welzijn van dieren. In 2014 ben ik decentraal ingeloot, maar moest ik het vak natuurkunde nog halen. Daarom heb ik eerst een jaar Dierwetenschappen gestudeerd in Wageningen en daarnaast natuurkunde gevolgd. Na dit jaar was het moment aangebroken om in Utrecht te mogen beginnen. Dit jaar hoop ik te mogen beginnen met de master Landbouwhuisdieren.
In het begin van mijn tweede jaar ben ik bij DIO begonnen. Het was een hele eer om eind 2017 gevraagd te worden als Coördinator Projecten! Het is een hele mooie ervaring om je kennis op diergeneeskundig gebied te kunnen gebruiken om zowel mens als dier te helpen in het Zuiden. Dit wil ik graag doorzetten bij DzG-Student.

Coördinator interne contacten | Iris Zweers
Ik ben Iris Zweers en ben in 2014 gestart met de studie Diergeneeskunde en sinds 2018 met mijn master gezelschapsdieren begonnen. Ik ben een van die klassieke meisjes die al vanaf jongs af aan een enorme passie had voor dieren van groot tot klein. Voordat ik aan de opleiding diergeneeskunde begon heb ik een jaartje biologie gedaan, omdat ik uitgeloot was, en mijn propedeuse daarin gehaald. Gelukkig was ik het jaar daarop wel ingeloot en kan mijn grote droom weer vervolgen.
Vanaf begin 2017 was ik actief bij DIO en heb samen met het bestuur DzG-Student opgezet.
In deze tijd heb ik  geleerd dat er veel meer is dan alleen de praktijk, waardoor ik me dan ook wil gaan inzetten voor diergeneeskunde all over the world.

PR | Lidewei de Boer
Hallo ik ben Lidewei de Boer en ik ben in 2017 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Al als klein meisje wilde ik dierenarts worden (als je de fase dat ik musicalster wilde worden niet meetelt) en hechtte ik mijn kapotte knuffels. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen waarin ik gewerkt heb in een restaurant en als vrijwilliger bij stichting Felida en heb ik gereisd.
Meteen na het begin van mijn studie ben ik bij DIO gegaan als commissielid en sinds december 2018 ben ik lid van het DzG-studentenbestuur. Ik vind het super om naast de opleiding ook bezig te zijn met het helpen van mensen en dieren die het echt nodig hebben.

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift