Wie zijn DzG-Student?

DzG-Student bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2019-2020

Voorzitter | Annika Stokvis
Hoi allemaal! Ik ben Annika Stokvis en ik ben in 2017 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Op de middelbare school is mijn droom om dierenarts te worden ontstaan en ik ben dan ook heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit waar te maken. Ik vind de studie erg leuk en interessant! Ik ben daarnaast ook actief in een paar commissies bij verschillende verenigingen. Zo ben ik in 2019 actief geworden bij DzG-Student in de symposiumcommissie. Ik ben altijd al gek geweest op dieren, van groot tot klein. Tijdens mijn studie ben ik ook gaan inzien dat gezonde dieren, een gezond milieu en gezonde mensen allemaal met elkaar samenhangen. Ik ben daarom ook erg gemotiveerd om samen met dit bestuur mee te werken aan betere (dier)gezondheid over de hele wereld!
cccccccccccc
cccccccccccccccccc
cccc

Secretaris | Stella Steenbergen
Hoi! Mijn naam is Stella Steenbergen en ik ben geboren en getogen in het mooie Drenthe. Ik ben
opgegroeid tussen de dieren: pony’s, honden, katten, kippen en zelfs nog een poosje cavia’s,
konijnen en schildpadden. Al van kleins af aan wilde ik dan ook graag dierenarts worden. In 2018
mocht ik beginnen aan de studie Diergeneeskunde. Aan het begin van het tweede jaar ben ik bij de
activiteitencommissie van DzG gegaan en heb ik ontdekt wat voor een mooie stichting dit is! Ik ben
dan ook blij dat ik me nu hiervoor mag gaan inzetten als secretaris!

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccc

Penningmeester | Simone Meijs
Mijn naam is Simone Meijs en al vanaf jongs af ben ik gek op dieren. Sinds 2017 studeer ik Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht! Vanaf het begin van mijn studie ben ik actief bij Stichting DIO door deel te nemen in de Vaccinatieactie commissie. Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor dit goede doel en zo mee te helpen aan het verbeteren van de diergezondheid in ontwikkelingslanden. Aan het eind van mijn eerste jaar werd ik benaderd om in het bestuur te komen als penningmeester en deze kans heb ik meteen aangenomen. Al snel rolde ik in alle ontwikkelingen die speelden rondom de professionalisering van Stichting DIO en de overgang naar DzG-student. Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier nog meer kunnen betekenen voor de diergezondheid over de hele wereld en kunnen bijdragen aan ons motto: 'Healthy animals, healthy people'!

cccccccccccccccccccccccccc

Coördinator projecten | Susanne Muis
Hoi! Ik ben Susanne Muis en ik ben na wat omwegen bij Diergeneeskunde beland. Als kind vond ik het ontzettend gaaf om boeken te lezen over dolfijnen en paarden en ik had het altijd erg naar mijn zin op de kinderboerderij. Na de middelbare school heb ik eerst psychologie gestudeerd. Tijdens deze studie heb ik een half jaar in Australië gestudeerd, waar mijn liefde voor dieren weer werd aangewakkerd. Ik ben daarom in 2017 gestart met Diergeneeskunde. In de tweede helft van het eerste jaar ben ik in de activiteitencommissie van toen nog Stichting DIO gegaan. Later kwam hier ook de projectcommissie bij. Ik vind het ontzettend mooi hoe DzG zich inzet voor gezonde dieren, gezonde mensen en een gezond milieu. Ik ben dan ook heel blij dat ik mij daar nu als bestuurslid ook voor in mag zetten.

ccccccccccccccccccccccccccccccccc
cccccccccccccccc

Coördinator Interne Contacten | Fianne Kuijpers
Hallo! Mijn naam is Fianne en ik ben in 2016 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Toen ik opgroeide was ik altijd al dolgraag met de dieren bezig. Thuis hadden we katten, ratten, vissen, ik deed aan paardrijden en naar de dierentuin gaan was mijn favoriete dagje uit. Toch wist ik heel lang niet wat ik na de middelbare school wou gaan studeren. Toen ik eenmaal begon na te denken over diergeneeskunde, werd ik erg enthousiast van dit idee. Zo heb ik later dan ook een hoop keuzes gemaakt, gewoon doen wat goed voelt en zo ben ik ook bij DzG terecht gekomen. Ik deed in mijn tweede jaar mee aan de Run4Rabies en in mijn derde jaar ben ik in de commissie gegaan omdat ik mij erg graag wou inzetten voor dit goede doel. Door deze activiteit maakte ik kennis met DzG en nu zet mij graag in voor deze stichting en haar doelen en idealen.

cccccccccccccccc

Coördinator Externe Contacten | Lidewei de Boer
Hallo ik ben Lidewei de Boer en ik ben in 2017 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Al als klein meisje wilde ik dierenarts worden (als je de fase dat ik musicalster wilde worden niet meetelt) en hechtte ik mijn kapotte knuffels. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen waarin ik gewerkt heb in een restaurant en als vrijwilliger bij stichting Felida en heb ik gereisd.
Meteen na het begin van mijn studie ben ik bij DIO gegaan als commissielid en sinds december 2018 ben ik lid van het DzG-studentenbestuur. Ik vind het super om naast de opleiding ook bezig te zijn met het helpen van mensen en dieren die het echt nodig hebben.

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift