Wie zijn DZG-Student?

DZG-Student bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2021-2022


Voorzitter
| Annika Stokvis
Hoi allemaal! Ik ben Annika Stokvis en ik ben in 2017 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Op de middelbare school is mijn droom om dierenarts te worden ontstaan en ik ben dan ook heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit waar te maken. Ik vind de studie erg leuk en interessant! Ik ben daarnaast ook actief in een paar commissies bij verschillende verenigingen. Zo ben ik in 2019 actief geworden bij DZG-Student in de symposiumcommissie. Ik ben altijd al gek geweest op dieren, van groot tot klein. Tijdens mijn studie ben ik ook gaan inzien dat gezonde dieren, een gezond milieu en gezonde mensen allemaal met elkaar samenhangen. Ik ben daarom ook erg gemotiveerd om samen met dit bestuur mee te werken aan betere (dier)gezondheid over de hele wereld!
cccccccccccc
dsfdsfadsafdsaf

dsafdsadsfsa

Secretaris | Stella Steenbergen
Hallo! Mijn naam is Stella Steenbergen en ik ben geboren en getogen in het mooie Drenthe. Ik ben
opgegroeid tussen de dieren: pony’s, honden, katten, kippen en zelfs nog een poosje cavia’s,
konijnen en schildpadden. Al van kleins af aan wilde ik dan ook graag dierenarts worden. In 2018
mocht ik beginnen aan de studie Diergeneeskunde. Aan het begin van het tweede jaar ben ik bij de
activiteitencommissie van DZG gegaan en heb ik ontdekt wat voor een mooie stichting dit is! Ik ben
dan ook blij dat ik me nu hiervoor mag gaan inzetten als secretaris!

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccjkljkljkl

jkjkjlkc

Penningmeester | Eleonora Entius
Hey iedereen! Mijn naam is Nora Entius en ik ben in 2018 verhuisd vanuit Zuid-Afrika om hier in Nederland te studeren. Het was het jaar 2019 toen ik begon aan de studie diergeneeskunde in Utrecht! Als half Zuid-Afrikaan ben ik opgegroeid tussen de olifanten en zebra's en is mijn liefde voor dieren ontstaan en natuurlijk ook de droom om dierenarts te worden. Dierenartsen Zonder Grenzen – Student biedt mij veel mogelijkheden om terug te geven aan het mooie land waarin ik ben opgegroeid en dat ga ik zeker doen : ). Afgelopen jaar ben ik met veel studenten druk aan het werk geweest om geld op te halen voor de Geef Een Geit Actie waar het geld uiteindelijk gebruikt wordt geiten aan boeren in Malawi te geven en dat was een groot success! In 2021 zal ik van start gaan als penningmeester en hoop ik mezelf maximaal in te kunnen zetten voor mens, dier en milieu!

dsafdsafdsafdsaf


Coördinator Projecten | Femke Castellino

Hoi! Ik ben Femke Castellino, ik ben in Frankrijk opgegroeid en in 2017 ben ik naar Nederland verhuisd om aan de mooie studie diergeneeskunde te beginnen! Ik hoop dit jaar mijn bachelor af te ronden en volgend jaar aan de master gezelschapsdieren te beginnen. Ik ben meteen in mijn eerste jaar in de activiteiten commissie van toen nog DIO terecht gekomen, en nu mag ik de projectcommissie komen versterken en de functie van penningmeester innemen in het bestuur van DZG. Dierenwelzijn is voor mij vanaf jong al heel belangrijk en ik denk dat de ideeën en projecten van DZG hierdoor goed bij mij passen. 
Verder heb ik thuis twee leuke ratjes: Loempia en Kaassoufflé.

ghjk

Coördinator Interne Contacten | Amber van Beek
Hoihoi! Ik ben Amber, 20 jaar en ben in 2018 begonnen aan deze geweldige studie. Ik ben van jongs af aan al aan het knuffelen met dieren en mijn ambitie is om dit ook in de toekomst te mogen doen;). Bovendien heb ik altijd al gedroomd van het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Om onder andere deze reden ben ik in mijn tweede jaar terecht gekomen bij Dierenartsen Zonder Grenzen - Student. Hier ben ik begonnen met de activiteiten commissie. Ook zet ik mij al enkele jaren in voor het milieu en heb ik een lange tijd nagedacht hoe ik deze twee aspecten zou kunnen combineren. Ik ben dan ook super trots om te vertellen dat ik mij, door middel van mijn bestuursfunctie, ga inzetten voor zowel een gezond milieu en gezonde dieren over de hele wereld!

xcvbnm

Coördinator Externe Contacten | Max van Straaten
Mijn naam is Max van Straaten en ik ben in 2019 begonnen met diergeneeskunde. In mijn tussenjaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een opvangcentrum voor wildlife in Canada, hier heb ik meegemaakt dat hondsdolheid buiten Nederland nog een groot probleem is. Zo ben ik ook terecht gekomen bij Dierenartsen Zonder Grenzen – Student, in de Run4Rabiës commissie. Ondanks dat deze online moest ben ik erg trots op het bedrag dat we hebben opgehaald voor het rabiës project van All Creatures in Malawi. Als student diergeneeskunde vind ik One Health erg belangrijk. Gezonde dieren én gezonde mensen, maar ook het milieu begint steeds een grotere rol te spelen in mijn leven. Hierdoor spreekt DZG mij zo aan en wil ik met mijn bestuursfunctie een steentje bijdragen aan gezonde dieren, gezonde mensen én een gezond milieu!

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift