Wie zijn DZG-Student?

DZG-Student bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2022-2023

Voorzitter | Pleuni van Maanen

Hoi allemaal! Ik ben Pleuni, ik zit in het derde jaar van de bachelor en ik ben voorzitter van het bestuur van Dierenartsen Zonder Grenzen - Student! Van jongs af aan ben ik al veel bezig met dieren en ben ik graag buiten. Ik heb naast diergeneeskunde ook interesse in het meehelpen van mens en dier in ontwikkelingslanden en ben daarom al een tijd actief bij de projectcommissie van DZG-student. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om onderdeel van het bestuur te zijn en heb zin om hier wat moois van te maken!

 

-------------------------

Secretaris | Esther Bor

Hee allemaal! Mijn naam is Esther Bor, ik ben 21 jaar en ik zit nu in het 4e jaar van de bachelor. Al van kinds af aan wist ik dat ik dierenarts wilde worden en ook nog het liefste met wilde dieren. Ook heb ik altijd al de passie gehad om mensen en dieren te kunnen helpen in ontwikkelingslanden. Daarom heb ik me in het begin van dit collegejaar aangesloten bij de projectcommissie. Ik vind het erg mooi om te zien wat we met DZG-Student kunnen bereiken en ik hoop hier als secretaris nog meer mijn steentje aan bij te kunnen dragen!

---------

---------

Penningmeester | Lennart van de Merwe

Hi! Ik ben Lennart, tweedejaars bachelor student en sinds kort ook penningmeester bij DZG-Student! Al mijn hele leve lang ben ik gefascineerd en actief geweest met het organiseren en geld ophalen voor ontwikkelingshulp en het zodoende helpen van mensen die het nodig hebben. Toen ik de keuze moest maken tussen Aerospace Engineering en Diergeneeskunde was het idee van kunnen helpen bij Dierenartsen Zonder Grenzen dan ook zeker doorslaggevend! Ik ga mijn best doen om als penningmeester zo veel mogelijk geld binnen te slepen als dat fysiek mogelijk is, uiteraard in de naam van het goede doel.

--------

---------

Coördinator Projecten | Luka Botman

Hey! Ik ben Luka, 21 jaar en ben net begonnen met het vierde jaar van mijn bachelor. Ik heb altijd al iets willen betekenen voor de wereld. Daarom heb ik mij in mijn derde jaar aangesloten bij de Project Commissie van Dierenartsen Zonder Grenzen, waar ik dit jaar door een bestuursfunctie voorzitter van mag worden. Ik zal me bezig houden met het contact met de projecten die wij steunen in het buitenland. Ik heb enorm veel zin om me komend jaar in te kunnen zetten voor mensen die het wat moeilijker hebben dan wij!

---------

---------

Coördinator Interne Contacten | Lisanne Louwerse

Hoi allemaal! Ik ben Lisanne en ik ben 22 jaar oud.  Sinds kort ben ik deel van het DZG-Studentbestuur. Ik mag de functie  Coördinator Interne Contacten op mij nemen. Vanaf kleins af aan ben ik al dol op dieren. Het was dan ook voor niemand een verassing dat ik in 2019 diergeneeskunde ging studeren. Afgelopen jaar heb ik samen met de commissieleden de Run4Rabiës 2022 georganiseerd. Ik kijk er naar uit om mij nog meer in te kunnen zetten voor Dierenartsen Zonder Grenzen en alle studenten enthousiast te kunnen maken voor al het leuks dat wij gaan organiseren!

---------

---------

Coördinator Externe Contacten | Siska Hulsman

Hoi allemaal! Mijn naam is Siska en ik ben 20 jaar oud. Ik zit nu in mijn derde jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Door mijn interesse voor lesgeven ben ik in mijn tweede jaar bij de educatiecommissie gegaan. Op deze manier ben ik steeds meer betrokken geraakt bij DZG en is mijn enthousiasme voor de organisatie gegroeid. Ik heb altijd de droom gehad om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland en heb er enorm veel zin in om als bestuurslid al mijn steentje bij te dragen vanuit Nederland. Als coördinator externe contacten is het mijn doel om een groter publiek te bereiken en deze te enthousiasmeren om zich in te zetten voor gezondere dieren, gezondere mensen en een gezondere wereld!

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift