Wie zijn DzG-Student?

DzG-Student bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2019-2020

Voorzitter | Annika Stokvis
Hoi allemaal! Ik ben Annika Stokvis en ik ben in 2017 begonnen aan de studie diergeneeskunde. Op de middelbare school is mijn droom om dierenarts te worden ontstaan en ik ben dan ook heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit waar te maken. Ik vind de studie erg leuk en interessant! Ik ben daarnaast ook actief in een paar commissies bij verschillende verenigingen. Zo ben ik in 2019 actief geworden bij DzG-Student in de symposiumcommissie. Ik ben altijd al gek geweest op dieren, van groot tot klein. Tijdens mijn studie ben ik ook gaan inzien dat gezonde dieren, een gezond milieu en gezonde mensen allemaal met elkaar samenhangen. Ik ben daarom ook erg gemotiveerd om samen met dit bestuur mee te werken aan betere (dier)gezondheid over de hele wereld!
cccccccccccc
dsfdsfadsafdsaf

dsafdsadsfsa

Secretaris | Stella Steenbergen
Hallo! Mijn naam is Stella Steenbergen en ik ben geboren en getogen in het mooie Drenthe. Ik ben
opgegroeid tussen de dieren: pony’s, honden, katten, kippen en zelfs nog een poosje cavia’s,
konijnen en schildpadden. Al van kleins af aan wilde ik dan ook graag dierenarts worden. In 2018
mocht ik beginnen aan de studie Diergeneeskunde. Aan het begin van het tweede jaar ben ik bij de
activiteitencommissie van DzG gegaan en heb ik ontdekt wat voor een mooie stichting dit is! Ik ben
dan ook blij dat ik me nu hiervoor mag gaan inzetten als secretaris!

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccjkljkljkl

jkjkjlkc

Penningmeester | Femke Castellino
Hoi! Ik ben Femke Castellino, ik ben in Frankrijk opgegroeid en in 2017 ben ik naar Nederland verhuisd om aan de mooie studie diergeneeskunde te beginnen! Ik hoop dit jaar mijn bachelor af te ronden en volgend jaar aan de master gezelschapsdieren te beginnen. Ik ben meteen in mijn eerste jaar in de activiteiten commissie van toen nog DIO terecht gekomen, en nu mag ik de projectcommissie komen versterken en de functie van penningmeester innemen in het bestuur van DzG. Dierenwelzijn is voor mij vanaf jong al heel belangrijk en ik denk dat de ideeën en projecten van DzG hierdoor goed bij mij passen.
Verder heb ik thuis twee leuke ratjes: Loempia en Kaassoufflé.

dsafdsafdsafdsaf

Coördinator projecten | Tim Haverkort
Hoi! Mijn naam is Tim Haverkort en ik ben in 2019 begonnen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Twente, hier was ik vroeger altijd al omringd door dieren, vandaar ook de droom om dierenarts te worden van kleins af aan! Na de middelbare school heb ik eerst in Gent gestudeerd, maar ik ben blij dat ik een plekje in Utrecht heb kunnen bemachtigen. Begin vorig schooljaar ben ik bij de Activiteitencommissie van DzG terecht gekomen, van het een komt het ander en tegenwoordig zet ik me met veel plezier in voor meerdere commissies! Het aankomende jaar ben ik coördinator projecten, ik hoop hier veel mooie dingen mee te kunnen realiseren. Ik kijk ernaar uit om me in te zetten voor dier, mens en mileu!

ghjk

Coördinator Interne Contacten | Fianne Kuijpers
Hallo! Ik ben Fianne Kuijpers, ik ben in 2016 begonnen aan de studie diergeneeskunde en zit momenteel in het eerste jaar van de master paard. Met veel plezier volg ik deze master, maar kan mijzelf niet helemaal weghouden bij de andere diersoorten (keuzes maken vind ik gewoon heel moeilijk). Daarom werk ik nog bij een gezelschapsdierenpraktijk en kies mijn stages uit op een zo divers mogelijk aanbod van diersoorten. Thuis heb ik een luipaardgekko, Pippin, die heel erg blij is als ze krekels te smikkelen krijgt of mag komen buitenspelen.
Het afgelopen jaar was ik al coördinator interne contacten bij stichting Dierenartsen zonder Grenzen student en daar ga ik mij ook het komende half jaar nog mee bezig houden. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het werk voor DzG omdat ik met eigen ogen heb mogen zien wat de impact is die wij maken en daar ben ik ontzettend trots op.

xcvbnm

Coördinator Externe Contacten | Max van Straaten
Mijn naam is Max van Straaten en ik ben in 2019 begonnen met diergeneeskunde. In mijn tussenjaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een opvangcentrum voor wildlife in Canada, hier heb ik meegemaakt dat hondsdolheid buiten Nederland nog een groot probleem is. Zo ben ik ook terecht gekomen bij Dierenartsen zonder Grenzen – student, in de Run4Rabiës commissie. Ondanks dat deze online moest ben ik erg trots op het bedrag dat we hebben opgehaald voor het rabiës project van All Creatures in Malawi. Als student diergeneeskunde vind ik One Health erg belangrijk. Gezonde dieren én gezonde mensen, maar ook het milieu begint steeds een grotere rol te spelen in mijn leven. Hierdoor spreekt DzG mij zo aan en wil ik met mijn bestuursfunctie een steentje bijdragen aan gezonde dieren, gezonde mensen én een gezond milieu!

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift