Wie zijn DZG-Student?

DZG-Student bestaat uit een bestuur en commissies. Het bestuur bestaat uit diergeneeskundestudenten. Elk bestuurslid stuurt een commissie aan die bestaat uit diergeneeskunde studenten en afgestudeerde dierenartsen.

 

2022-2023

Voorzitter | Pleuni van Maanen
Hoi allemaal! Ik ben Pleuni, ik zit in het tweede jaar van de bachelor en sinds kort ben ik voorzitter van het bestuur van Dierenartsen Zonder Grenzen - Student! Van jongs af aan ben ik al veel bezig met dieren en ben ik graag buiten. Ik heb naast diergeneeskunde ook interesse in het meehelpen van mens en dier in ontwikkelingslanden en ben daarom al een tijd actief bij de projectcommissie van DZG-student. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om onderdeel van het bestuur te zijn en heb zin om hier wat moois van te maken!

las;ldfkjas;ldfjkasdf
cccccccccccc
dsfdsfadsafdsaf

Secretaris | Esther Bor
Hee allemaal! Mijn naam is Esther Bor, ik ben 21 jaar en ik zit nu in het 3e jaar van de bachelor. Al van kinds af aan wist ik dat ik dierenarts wilde worden en ook nog het liefste met wilde dieren. Ook heb ik altijd al de passie gehad om mensen en dieren te kunnen helpen in ontwikkelingslanden. Daarom heb ik me in het begin van dit collegejaar aangesloten bij de projectcommissie. Ik vind het erg mooi om te zien wat we met DZG-student kunnen bereiken en ik hoop hier als secretaris nog meer mijn steentje aan bij te kunnen dragen!

cccccccccccccccccccccccccccc

alsjkdf;aslkdjfccccccccccjkljkljkl

jPenningmeester | Eleonora Entius
Hey iedereen! Mijn naam is Nora Entius en ik ben in 2018 verhuisd vanuit Zuid-Afrika om hier in Nederland te studeren. Het was het jaar 2019 toen ik begon aan de studie diergeneeskunde in Utrecht! Als half Zuid-Afrikaan ben ik opgegroeid tussen de olifanten en zebra's en is mijn liefde voor dieren ontstaan en natuurlijk ook de droom om dierenarts te worden. Dierenartsen Zonder Grenzen – Student biedt mij veel mogelijkheden om terug te geven aan het mooie land waarin ik ben opgegroeid en dat ga ik zeker doen : ). Afgelopen jaar ben ik met veel studenten druk aan het werk geweest om geld op te halen voor de Geef Een Geit Actie waar het geld uiteindelijk gebruikt wordt geiten aan boeren in Malawi te geven en dat was een groot success! In 2021 zal ik van start gaan als penningmeester en hoop ik mezelf maximaal in te kunnen zetten voor mens, dier en milieu!

alsdkfj;asldkfj;asldkf

Coördinator Projecten | Femke Castellino
Hoi! Ik ben Femke Castellino, ik ben in Frankrijk opgegroeid en in 2017 ben ik naar Nederland verhuisd om aan de mooie studie diergeneeskunde te beginnen! Ik hoop dit jaar mijn bachelor af te ronden en volgend jaar aan de master gezelschapsdieren te beginnen. Ik ben meteen in mijn eerste jaar in de activiteiten commissie van toen nog DIO terecht gekomen, en nu mag ik de projectcommissie komen versterken en de functie van penningmeester innemen in het bestuur van DZG. Dierenwelzijn is voor mij vanaf jong al heel belangrijk en ik denk dat de ideeën en projecten van DZG hierdoor goed bij mij passen. 
Verder heb ik thuis twee leuke ratjes: Loempia en Kaassoufflé.

a;lsdkjfas;lkdjfsadfghjk

Coördinator Externe Contacten | Amber van Beek
Hoihoi! Ik ben Amber, 20 jaar en ben in 2018 begonnen aan deze geweldige studie. Ik ben van jongs af aan al aan het knuffelen met dieren en mijn ambitie is om dit ook in de toekomst te mogen doen;). Bovendien heb ik altijd al gedroomd van het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Om onder andere deze reden ben ik in mijn tweede jaar terecht gekomen bij Dierenartsen Zonder Grenzen - Student. Hier ben ik begonnen met de activiteiten commissie. Ook zet ik mij al enkele jaren in voor het milieu en heb ik een lange tijd nagedacht hoe ik deze twee aspecten zou kunnen combineren. Ik ben dan ook super trots om te vertellen dat ik mij, door middel van mijn bestuursfunctie, ga inzetten voor zowel een gezond milieu en gezonde dieren over de hele wereld!

x

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

I want to make a donation