Strengthening Capacity In Animal Production and Health For Enhanced Livelihoods

Met dit project willen wij meer gezinnen in Malawi de kans geven om aan de door de WHO aanbevolen dagelijkse inname van melk en vlees te voldoen en om ervoor te zorgen dat de producten van boeren eerlijk en efficiënt voor consumptie worden gebruikt.

 

In Malawi, Afrika, is vee van groot belang als bron van voedsel en inkomen. Vee draagt bij aan het verminderen van armoede en voedselonzekerheid. Diverse studies hebben aangetoond dat huishoudens met verschillende diersoorten beter bestand zijn tegen droogte, overstromingen en economische tekorten dan huishoudens zonder vee. Ondanks dat vee kwetsbaar is voor gevaren, vergroot het de veerkracht van kwetsbare huishoudens in Malawi.

Ons vorige project
In 2022 hebben we samen met Community Empowerment Initiatives (CCEI) en Wilde Ganzen het project Livestock For Empowerment (L4E) afgerond. Van dit project hebben wel 19.875 boeren geprofiteerd, waarvan met name jongeren en vrouwen in Malawi. Zij hebben meer capaciteiten gekregen om de productiviteit van hun vee op een duurzame en verantwoorde manier te verhogen en te verbeteren.

Ons nieuwe project
Als Dierenartsen Zonder Grenzen willen wij dit soort verbeteringen vasthouden en hiermee verdergaan. Daarom hebben wij in 2023 onder andere onderzoek gedaan en een nieuw project opgezet. Onderzoeksresultaten laten zien dat er 101.740 huishoudens zijn in het district Mzimba Noord in Malawi. Ongeveer 72% van deze huishoudens heeft ten minste één soort vee met beperkte kosten en opbrengsten. Daarom richt ons project Strengthening Capacity In Animal Production and Health For Enhanced Livelihoods (SCAPH4EL) zich op meerdere problemen die zich voordoen in de keten van productie tot verkoop van dierlijke producten. Zo willen wij meer gezinnen in Malawi de kans geven om aan de door de WHO aanbevolen dagelijkse inname van melk en vlees te voldoen. Tegelijkertijd is het streven om ervoor te zorgen dat de producten van de boeren eerlijk en efficiënt voor consumptie worden gebruikt. 

Ons doel is om in de tweede helft van 2024 te beginnen met de uitvoering van het project!

Melken koe

De belangrijkste verwachte resultaten zijn:

  • Verbeterde voorlichtingsdiensten die kosteneffectieve diensten leveren voor melk- en vleesvee
  • Verbeterde diergezondheidszorg en vermindering van sterfte en ziekte onder het vee
  • Verbeterde dierlijke productie van vlees en melk
  • Boeren verplichten om zuivelproducten met toegevoegde waarde te produceren op basis van rauwe melk van hoge kwaliteit.
  • Verwerkers hebben dan de mogelijkheid om boeren een hogere prijs te betalen
  • Minder verspilling van rauwe melk

Steentje bijdragen?

Om SCAPH4EL en onze andere projecten uit te voeren kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Doneer een bedrag naar keuze via de onderstaande knop en zeg het voort. De boerengezinnen in noord-Malawi en hun vee zullen je zeer dankbaar zijn!

Doe een gift
Vragen? Stuur vooral een bericht naar coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl.
Koe, melk, Malawi, Afrikaanse vrouw
Image

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.