Stages

Dierenartsen Zonder Grenzen vindt het belangrijk dat iedereen zijn steentje bij kan dragen, daarom hebben wij contact gezocht met verschillende bedrijven over de hele wereld, om te vragen of er stagemogelijkheden zijn.
Ben je geïnteresseerd om op stage te gaan of om vrijwilligerswerk te doen, kijk dan vooral in ons handboek!

Stagehandboek

Natuurlijk zijn er veel meer andere opties te vinden op het internet, ga dus vooral zelf op zoek! Let alleen wel op dat er ook veel onbetrouwbare bedrijven tussen zitten, vooral als je wilt werken met wilde/exotische dieren. Wij hebben ons best gedaan om bedrijven te benaderen die naar onze mening dierenwelzijn op nummer één hebben staan. Dus geen wandelingen met de dieren, geen fysiek contact en een beperkte financiële bijdrage. Heb je zelf een ander adres gevonden waar je over twijfelt?
Neem vooral contact met ons op, want we vinden het belangrijk dat jij je inzet voor een bedrijf waar je 100% achter kan staan.
Wees kritisch op de bedrijven die je vindt op het internet en doe goed research.

We nodigen iedereen van harte uit om met ons in gesprek te gaan over de verschillende stage mogelijkheden. Dus heb je interesse in een of meerdere organisaties op onze website, heb je vragen over waarom iets wordt af-/aangeraden, hoe je een betrouwbaar bedrijf vindt of heb je tips, neem vooral contact met ons op via student@dierenartsenzondergrenzen.nl

LET OP! Wij bieden geen garantie dat de stages precies zo verlopen als hieronder beschreven is. Een programma is afhankelijk van het seizoen, de aanwezige dierenartsen en van jouzelf! Wij gelden puur als mediator, voor vragen kunnen jullie dus altijd bij ons terecht, maar dragen geen verantwoordelijkheid voor het verloop van de reis. 

Voor meer informatie over de negatieve effecten van wildlife toerisme, ga naar:

Voor een lijst van bedrijven waar we je afraden om heen te gaan, Klik hier


In samenwerking met Stichting Dierennood gaan elk jaar diergeneeskundestudenten op castratiestage in verschillende delen van de wereld om dieren te helpen en hun skills te verbeteren. Studenten kunnen contact opnemen met Stichting Dierennood via de website voor bemiddeling met verschillende klinieken die castratiestages bieden. 

Na het regelen van de stage kunnen de studenten bij DzG-Student terecht voor materialen zoals: hechtmateriaal, steriele handschoenen, naalden ect.

Voor alle werkstages is er een mogelijkheid om zo goedkoopmogelijk te overnachten. Meestal wordt de accommodatie verzorgt door de desbetreffende dierenkliniek. Soms is het een eigen huis of appartement. Soms een logeerkamer of een nabijgelegen hostel of pension. De verdere informatie en de prijzen staan omschreven op de website.

Vrijwel alle asielen bevinden zich dicht in de buurt van een internationale luchthaven, waardoor er dikwijls goedkope vliegverbindingen mogelijk zijn.

Veel stages zijn alleen mogelijk voor 6e jaars studenten/ afgestuurde studenten en de minimale verblijfsduur is op de meeste locaties 2 weken. Het is niet altijd mogelijk om zelf te castreren, dit is afhankelijk van de kliniek en de ervaring.

Voor bemiddeling geldt een bijdrage van 39 euro p.p. exclusief btw.

Ga voor meer informatie naar de www.dierenstages.nl

Stage ervaringen

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift