Stages

Dierenartsen zonder Grenzen helpt op meerdere manieren. Zo hebben wij contact met verschillende organisaties die stages aanbieden.
Voor meer informatie over de stages mail naar student@dierenartsenzondergrenzen.nl.

 

Castratiestage

In samenwerking met Stichting Dierennood gaan elk jaar diergeneeskundestudenten op castratiestage in verschillende delen van de wereld om dieren te helpen en hun skills te verbeteren. Studenten kunnen contact opnemen met Stichting Dierennood via de website voor bemiddeling met verschillende klinieken die castratiestages bieden. 
Na het regelen van de stage kunnen de studenten bij DzG-Student terecht voor materialen zoals: hechtmateriaal, steriele handschoenen, naalden ect.


Vrijwilligerswerk/stage bij Stichting Travelling Animal Doctors (TAD)

Sinds 2018 heeft DzG-student nauw contact met Stichting Travelling Animal Doctors (www.travellinganimaldoctors.org). Het doel van deze stichting is het verbeteren van dierwelzijn, van zowel wilde als gedomesticeerde dieren, door het organiseren en faciliteren van veterinaire projecten. Momenteel hebben zij vier projecten waar nog vrijwilligers voor nodig zijn!

De vier projecten waar Stichting Travelling Animal Doctors zich momenteel op concentreert:

  1. Verenigde Staten. Bij een Native American Reservation (Hopi Tribe in Arizona) helpt TAD een lokale dierenarts met een sterilisatie/castratie-gezondheidscampagne. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in April en Oktober.
  2. Madagaskar. In Juli en Augustus zal TAD weer een sterilisatie/castratie en rabiesvaccinatie campagne houden in de regio Andasibe. Met het oog op dit project is TAD het goede doel van onze Run4Rabies 2019! Meld je aan voor de run of doneer via www.run4rabies.nl!
  3. Belize. In Ambergris Caye en Caye Caulker zorgt TAD voor veterinaire diensten. Daarnaast werken ze met het Cornerstone Learning Center van Tallahassee (Florida) om te zorgen voor een gestandaardiseerd humaan educatie programma in Belize.
  4. Oost Groendland. Hier zorgt TAD voor veterinaire diensten voor de Groenlandse sleehond.

Geïnteresseerd of vragen? Stuur dan een mailtje naar student@dierenartsenzondergrenzen.nl.

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift