Stages

Natuurlijk zijn er op het internet een overschot aan stage-/vrijwilligerswerk-adressen te vinden. Vooral op het moment dat je met wilde/ exotische dieren gaat werken zijn er veel onbetrouwbare bedrijven te vinden. Wij hebben ons best gedaan om bedrijven te benaderen die naar onze mening dierenwelzijn op nummer één hebben staan. Dus geen wandelingen met de dieren, geen fysiek contact en een beperkte financiële bijdrage. Heb je zelf een ander adres gevonden waar je over twijfelt? Neem vooral contact met ons op, want we vinden het belangrijk dat jij je niet inzet voor een bedrijf die deze vorm van dieren-toerisme ondersteund. 

Voor meer informatie over de negatieve effecten van deze vorm van wildlife toerisme is er meer informatie te vinden op:

Voor een lijst van bedrijven waar we je afraden om heen te gaan, ga naar deze link:  https://www.facebook.com/volunteersbeware/posts/2382100411837441?__tn__=K-R

– ook bedrijven zoals wildlifevet, go-eco …… bieden stageplekken aan waar de projecten gerelateerd zijn aan canned hunting en knuffel-farms. Let dus op waar je naartoe gaat. 


Heb je vragen over waarom iets wordt af-/aangeraden, of heb je tips, neem vooral contact met ons op via student@dierenartsenzondergrenzen.nl 

LET OP! Wij bieden geen garantie dat de stages precies zo verlopen als hieronder beschreven is. Een programma is afhankelijk van het seizoen, de aanwezige dierenartsen en van jouzelf! Wij gelden puur als mediator, voor vragen kunnen jullie dus altijd bij ons terecht, maar dragen geen verantwoordelijkheid voor het verloop van de reis. 

Stichting Dierennood – Castratiestage

In samenwerking met Stichting Dierennood gaan elk jaar diergeneeskundestudenten op castratiestage in verschillende delen van de wereld om dieren te helpen en hun skills te verbeteren. Studenten kunnen contact opnemen met Stichting Dierennood via de website voor bemiddeling met verschillende klinieken die castratiestages bieden. 

Na het regelen van de stage kunnen de studenten bij DzG-Student terecht voor materialen zoals: hechtmateriaal, steriele handschoenen, naalden ect.

Voor alle werkstages is er een mogelijkheid om zo goedkoopmogelijk te overnachten. Meestal wordt de accommodatie verzorgt door de desbetreffende dierenkliniek. Soms is het een eigen huis of appartement. Soms een logeerkamer of een nabijgelegen hostel of pension. De verdere informatie en de prijzen staan omschreven op de website.

Vrijwel alle asielen bevinden zich dicht in de buurt van een internationale luchthaven, waardoor er dikwijls goedkope vliegverbindingen mogelijk zijn.

Een kleine greep aan mogelijkheden aan stage’s;

  • Paramaribo Suriname; castreren het hele jaar door, maar hebben één keer per jaar een groot project.
  • Porto- Portugal; is een dierenkliniek met goed management, waar castraties onder begeleiding worden uitgevoerd.
  • San Jose- Costa Rica; Professioneel adres, met goede begeleiding. Je moet wel al enige operatie-ervaring hebben. In 2e week of later kun je ook meegaan per 4Wheel-jeeps naar indianen-dorpjes voor locale CNVR.

Veel stages zijn alleen mogelijk voor 6e jaars studenten/ afgestuurde studenten en de minimale verblijfsduur is op de meeste locaties 2 weken. Het is niet altijd mogelijk om zelf te castreren, dit is afhankelijk van de kliniek en de ervaring.

Voor bemiddeling geldt een bijdrage van 39 euro p.p. exclusief btw.

Ga voor meer informatie naar de www.dierenstages.nl


Vrijwilligerswerk/stage bij Stichting Travelling Animal Doctors (TAD)

Het doel van deze stichting is het verbeteren van dierwelzijn, van zowel wilde als gedomesticeerde dieren, door het organiseren en faciliteren van veterinaire projecten. Momenteel hebben zij vier projecten waar nog vrijwilligers voor nodig zijn!

De vier projecten waar Stichting Travelling Animal Doctors zich momenteel op concentreert:

  1. Verenigde Staten. Bij een Native American Reservation (Hopi Tribe in Arizona) helpt TAD een lokale dierenarts met een sterilisatie/castratie-gezondheidscampagne. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in April en Oktober.
  2. Madagaskar. In Juli en Augustus heeft TAD weer een sterilisatie/castratie en rabiesvaccinatie campagne gehouden in de regio Andasibe. Er zijn meer dan 500 dieren gecastreerd! Dit project zal volgend jaar waarschijnlijk weer op hetzelfde moment uitgevoerd worden. Met het oog op dit project is TAD het goede doel van onze Run4Rabies 2019!
  3. Belize. In Ambergris Caye en Caye Caulker zorgt TAD voor veterinaire diensten. Daarnaast werken ze met het Cornerstone Learning Center van Tallahassee (Florida) om te zorgen voor een gestandaardiseerd humaan educatie programma in Belize.
  4. Oost Groendland. Hier zorgt TAD voor veterinaire diensten voor de Groenlandse sleehond.

Als vrijwilliger ben je met name assistent bij de operaties die niet onder minimale omstandigheden worden uitgevoerd, maar er zal voldoende oefen mogelijkheid zijn in het voorbereiden van de patiënten, het geven van medicatie en waarschijnlijk ook het uitvoeren van een operatie (bv. een kattencastratie). Er zijn geen eisen qua studievoortgang, maar er zal wel rekening mee gehouden worden in de handelingen die er uitgevoerd mogen worden. n Madagaskar maakte je dagen van 07;00 tot 18.00, uitzonderingen daargelaten. De lengte van de dagen was erg afhankelijk van de hoeveelheid dieren die naar de mobile kliniek werden gebracht.

De huisvesting in Madagaskar(Andasibe) was heel goed  en is over het algemeen in een gasthuis, met stromend water (niet altijd warm), elektriciteit, wifi en 3 vegetarische maaltijden per dag. De lunch wordt op het project gegeten.

 De minimale verblijfsduur is 2 weken, maar langer wordt gewaardeerd omdat na het leren kennen van het proces, de castraties etc. veel sneller uitgevoerd kunnen worden.

Qua kosten kan je gevraagd worden 500 euro te betalen om de kosten van het verblijf en de aanschaf van medicatie te dekken, maar het is ook mogelijk om materialen mee te nemen. Kom vooral langs in het hok/ mail om te informeren naar de materialen die meegenomen mogen en kunnen worden.

Over de andere projecten hebben we op dit moment geen informatie, maar hiernaar zal geïnformeerd worden.

Voor meer informatie over de projecten kun je de website van TAD raadplegen; www.travellinganimaldoctors.org

Geïnteresseerd of vragen? Stuur dan een mailtje naar student@dierenartsenzondergrenzen.nl.


Esperanza Verde Nature Conservation- Peru
Vrijwilligerswerk en (onderzoeks)stage mogelijkheden

In de Amazone jungle van Peru zit een fantastisch rescue-centre voor opvang en rehabilitatie van wilde dieren en voor bescherming van het regenwoud. Het doel is om nauw samen te werken met de lokale bevolking. De dieren die in het centrum worden opgevangen komen uit het wild, maar zijn ook dieren die in beslag zijn genomen uit de handel of privébezit.

Als vrijwilliger zal je helpen bij het onderhoud en het bouwen van de verblijven en bij de medische en dagelijkse verzorging. Ook zijn er verschillende projecten gaande, zoals het aanplanten van het regenwoud. Maar natuurlijk is de dierverzorging de belangrijkste bezigheid.

De huisvestiging is redelijk primitief omdat er geen elektriciteit is en geen warm water. Er is wel beperkte zonne-energie beschikbaar voor het opladen van een laptop of telefoon. Op 1 uur afstand is een internetcafé waar je kan skypen/ bellen.

De minimale verblijfsduur is acht weken en als vrijwilliger betaal je voor huisvesting en eten ongeveer 95 euro per week. Dit geld wordt ook direct gebruikt in het centrum voor onderhoud en voeding voor de dieren.

Zou je een onderzoeksstage willen doen, dan kan dit ook. Dan betaal je ongeveer 110 euro per week.

Voor meer informatie open de link voor een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden en de huisvesting. Of kijk op de website www.esperanzaverdeperu.com

Volunteer-Guide-2019-v3


Roxsha appartementen in Curaçao – Stagebemiddeling en huisvesting

Deze organisatie is gevestigd in Curaçao, en verhuurt appartementen en stageplekken bemiddeld voor studenten van alle studierichtingen.
Er zijn veel zwerfdieren op Curaçao dus er is zeker een mogelijkheid om daar stage te lopen. De organisatie heeft op dit moment contact met twee stichtingen: Rescue Paws en stichting Dog. Deze organisaties werken samen de lokale dierenartsen en hulp wordt met open armen ontvangen.

Het bemiddelen door deze organisatie kost 325 euro. Er wordt dan een passende stageplek geregeld, een contract via de school/bedrijf, een kennismakingsgesprek bij de stageplaats en ze zijn altijd aanwezig als aanspreekpunt gedurende de stageperiode. Minimaal bezoek is 4 weken. Je betaald alleen huisvesting wat ongeveer 900 per maand is. Het zijn mooie nette appartementen met elk een eigen badkamer en keuken. Roxsha verhuurt ook auto’s en kunnen je erg veel vertellen over Curaçao.

Er zijn vanuit ons nog nooit studenten hiernaartoe gegaan, dus we kunnen geen ervaringen delen.

Meer informatie vind je hier -> Roxsha appartementen korte informatie.


Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift