Stages

Dierenartsen zonder Grenzen helpt op meerdere manieren. Zo hebben wij contact met verschillende organisaties die stages aanbieden.
Voor meer informatie over de stages mail naar student@dierenartsenzondergrenzen.nl.

 

Castratiestage

In samenwerking met Stichting Dierennood gaan elk jaar diergeneeskundestudenten op castratiestage in verschillende delen van de wereld om dieren te helpen en hun skills te verbeteren. Studenten kunnen contact opnemen met Stichting Dierennood via de website voor bemiddeling met verschillende klinieken die castratiestages bieden. 
Na het regelen van de stage kunnen de studenten bij DzG-Student terecht voor materialen zoals: hechtmateriaal, steriele handschoenen, naalden ect.


Vrijwilligerswerk/stage bij Stichting Travelling Animal Doctors (TAD)

Sinds 2018 heeft DzG-student nauw contact met Stichting Travelling Animal Doctors (www.travellinganimaldoctors.org). Het doel van deze stichting is het verbeteren van dierwelzijn, van zowel wilde als gedomesticeerde dieren, door het organiseren en faciliteren van veterinaire projecten. Momenteel hebben zij vier projecten waar nog vrijwilligers voor nodig zijn!

De vier projecten waar Stichting Travelling Animal Doctors zich momenteel op concentreert:

  1. Verenigde Staten. Bij een Native American Reservation (Hopi Tribe in Arizona) helpt TAD een lokale dierenarts met een sterilisatie/castratie-gezondheidscampagne. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in April en Oktober.
  2. Madagaskar. In Juli en Augustus zal TAD weer een sterilisatie/castratie en rabiesvaccinatie campagne houden in de regio Andasibe. Met het oog op dit project is TAD het goede doel van onze Run4Rabies 2019! Meld je aan voor de run of doneer via www.run4rabies.nl!
  3. Belize. In Ambergris Caye en Caye Caulker zorgt TAD voor veterinaire diensten. Daarnaast werken ze met het Cornerstone Learning Center van Tallahassee (Florida) om te zorgen voor een gestandaardiseerd humaan educatie programma in Belize.
  4. Oost Groendland. Hier zorgt TAD voor veterinaire diensten voor de Groenlandse sleehond.

Geïnteresseerd of vragen? Stuur dan een mailtje naar student@dierenartsenzondergrenzen.nl.


Esperanza Verde Nature Conservation- Peru
Vrijwilligerswerk en (onderzoeks)stage mogelijkheden

In de Amazone jungle van Peru zit een fantastisch rescue-centre voor opvang en rehabilitatie van wilde dieren en voor bescherming van het regenwoud. Het doel is om nauw samen te werken met de lokale bevolking. De dieren die in het centrum worden opgevangen komen uit het wild, maar zijn ook dieren die in beslag zijn genomen uit de handel of privébezit.

Als vrijwilliger zal je helpen bij het onderhoud en het bouwen van de verblijven en bij de medische en dagelijkse verzorging. Ook zijn er verschillende projecten gaande, zoals het aanplanten van het regenwoud. Maar natuurlijk is de dierverzorging de belangrijkste bezigheid.

De huisvestiging is redelijk primitief omdat er geen elektriciteit is en geen warm water. Er is wel beperkte zonne-energie beschikbaar voor het opladen van een laptop of telefoon. Op 1 uur afstand is een internetcafé waar je kan skypen/ bellen.

De minimale verblijfsduur is acht weken en als vrijwilliger betaal je voor huisvesting en eten ongeveer 95 euro per week. Dit geld wordt ook direct gebruikt in het centrum voor onderhoud en voeding voor de dieren.

Zou je een onderzoeksstage willen doen, dan kan dit ook. Dan betaal je ongeveer 110 euro per week.

Voor meer informatie open de link voor een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden en de huisvesting. Of kijk op de website www.esperanzaverdeperu.com

Volunteer-Guide-2019-v3


Roxsha appartementen in Curaçao – Stagebemiddeling en huisvesting

Deze organisatie is gevestigd in Curaçao, en verhuurt appartementen en stageplekken bemiddeld voor studenten van alle studierichtingen.
Er zijn veel zwerfdieren op Curaçao dus er is zeker een mogelijkheid om daar stage te lopen. De organisatie heeft op dit moment contact met twee stichtingen: Rescue Paws en stichting Dog. Deze organisaties werken samen de lokale dierenartsen en hulp wordt met open armen ontvangen.

Het bemiddelen door deze organisatie kost 325 euro. Er wordt dan een passende stageplek geregeld, een contract via de school/bedrijf, een kennismakingsgesprek bij de stageplaats en ze zijn altijd aanwezig als aanspreekpunt gedurende de stageperiode. Minimaal bezoek is 4 weken. Je betaald alleen huisvesting wat ongeveer 900 per maand is. Het zijn mooie nette appartementen met elk een eigen badkamer en keuken. Roxsha verhuurt ook auto’s en kunnen je erg veel vertellen over Curaçao.

Er zijn vanuit ons nog nooit studenten hiernaartoe gegaan, dus we kunnen geen ervaringen delen.

Meer informatie vind je hier -> Roxsha appartementen korte informatie.


Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift