Commissie gezelligheid

Committees 

Activity committee
Bij de activiteitencommissie kun je al je creativiteit kwijt! Deze commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van allerlei activiteiten: van Afrikaanse dansworkshops tot een stekjesruil en van een interessante lezing tot een Afrikaanse wijnproeverij. Op deze manier kunnen studenten nadenken over de uitdagingen van veterinair handelen met beperkte middelen en daarbij ook nog eens een andere sfeer proeven! De commissie vergadert ongeveer 1 keer in de 2 weken en neemt dus niet zo veel tijd in beslag.

Image

Vaccinate4Africa commissie
De Vaccinate4Africa commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse ‘Vaccinate For Africa’ campagne. Tijdens de actieweek doneren deelnemende praktijken €2,50 per gezette vaccinatie aan de projecten van Dierenartsen Zonder Grenzen. In de commissie ben je vooral bezig met het verzamelen van de praktijken, het promoten van de campagne en het verspreiden van promotiemateriaal. De commissie is het meest actief in de periode rondom de campagneweek in juni, maar natuurlijk is het de rest van het jaar ook heel gezellig!

V4A commissie

Educational committee
De educatiecommissie richt zich vooral op het ontwerpen van lessen gericht op basisscholen, om op deze manier jongeren te informeren over onder andere One Health. In deze commissie zul je dus vooral scholen benaderen, lesmateriaal ontwerpen en krijg je de kans om deze lessen zelf te geven op deze scholen! De educatiecommissie is zich nog erg aan het ontwikkelen. Je kunt hier dus je kans grijpen en meedenken over nieuwe ideeën voor deze commissie! Deze commissie vergadert 1 keer per maand.

Educatie diergeneeskunde

Run4Rabies commissie
Deze commissie organiseert het jaarlijkse hardloopevenement, de Run4Rabies, en draagt zo bij aan het Rabiës-vaccinatieproject van Dierenartsen Zonder Grenzen – Nederland. Ze sluiten het sportieve evenement af met een borrel en loterij. Kortom, er is voor ieder wat wils om je creativiteit te gebruiken als commissielid! In 2022 hebben ze 880 euro opgehaald, waarmee 500 honden gevaccineerd zullen worden. De commissie vergadert ongeveer eens in de twee weken, maar zal wat drukker zijn rondom de Run. Wil je meedoen? Klik here!

Run4Rabies commissie

Project committee
De projectcommissie zorgt voor het onderhouden van de contacten met alle projecten die DZG rijk is. Als commissielid krijg je ook de mogelijkheid contact te zoeken met onze projecten in het buitenland en op die manier je steentje bij te dragen! De commissie vergadert 1 keer in de 2 weken.

Educatiecommissie

Interesse om bij een commissie te komen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste commissieleden en vrijwilligers! Meld je nu aan! Voor meer informatie over een commissie, of om een keertje mee te kijken, kun je e-mailen naar: student@dierenartsenzondergrenzen.nl