student malawi geeft vaccinatie

Vrijwilligerswerk & stages

  • We vinden het belangrijk dat jij je in kunt zetten voor een bedrijf waar je 100% achter staat.
  • Wij helpen je graag met het vinden van zo’n bedrijf voor vrijwilligerswerk en stages!

Met verschillende organisaties over de hele wereld hebben we contact gezocht en in samenwerking met Archaeopteryx hebben we een non-profit stage en vrijwilligerswerk boek ontwikkeld waar veel mooie plaatsen bij non-profit organisaties te vinden zijn. Dit boek kun je vrijblijvend bekijken ↓

Stagehandboek

Zelf op zoek

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar stage en vrijwilligerswerkplekken in de diergeneeskunde. Let wel op dat er ook onbetrouwbare bedrijven tussen zitten, vooral als je wilt werken met wilde/exotische dieren.

Wij hebben ons best gedaan om bedrijven te benaderen die naar onze mening dierenwelzijn op nummer één hebben staan. Dit houdt in dat er geen wandelingen met de dieren worden gedaan, beperkt fysiek contact is en een kleine financiële bijdrage.

Heb je zelf een ander bedrijf gevonden waar je over twijfelt?
Neem vooral contact met ons op, dan helpen we met het beoordelen van deze plek.

Cheetah operatie
Contact

Ben je naar een leuke stage-of vrijwilligersplek geweest? Laat het ons weten via de contactbutton! Dan kijken wij of deze organisatie een plek in ons stageboek kan krijgen en kunnen er meer mensen naartoe.


Internship experiences

Lees meer over ervaringen van andere diergeneeskunde studenten of vrijwilligers die hebben meegelopen met non-profitorganisaties in het onderstaande document!

Stage ervaringen boek
Let op! Het kan zijn dat jouw ervaring niet precies zo verloopt als in het stageboek beschreven is. Een programma is onder andere afhankelijk van het seizoen, de aanwezige dierenartsen en de dieren.

Beurzen voor buitenland ervaring

Er zijn veel meer beurzen beschikbaar, deze zijn bruikbaar als je naar een non-profit organisatie wilt om daar een stage of vrijwilligers werk te doen. 


Materials 

We ontvangen veel materialen die we heel goed kunnen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan naalden, steriele handschoenen en hechtmateriaal. Waar je ook naar toe gaat, je mag altijd wat van deze materialen meenemen.

Hou er wel rekening mee dat deze materialen soms over de datum zijn, dus dat er geen garantie op zit dat ze nog steriel verpakt zijn.

Image