Malawi

In Malawi is een tekort aan dierenartsen. Als een dier ziek wordt, weet de veehouder vaak niet wat te doen. Als het dier sterft, gaat een bron van mest, voedsel én inkomen verloren. Daarom trainen wij diergezondheidswerkers die binnen hun eigen gemeenschap dieren gezond houden.

 

Hoe wij helpen

  • We leiden gemotiveerde veehouders op tot diergezondheidswerker
  • Diergezondheidswerkers trainen veehouders in huisvesting, voeding en gezondheid en behandelen zieke dieren
  • Diergezondheidswerkers werken samen met de overheid om dierziekten te monitoren en vaccinatieprogramma's op te zetten
  • Door een betere gezondheid stijgt de productie per dier en wordt effectief gebruik gemaakt van de beschikbare voeding
  • We werken actief aan een sterkere positie van vrouwen door hen te betrekken bij de projecten
Image

Daarnaast zetten we verschillende projecten op in Malawi. Zo hebben we in 2022 Livestock For Empowerment mogen afronden en zijn we nu hard aan het werk met ons Rabies Vaccination Program. Ten slotte zijn wij gestart met het zoeken van fondsen voor ons nieuwe project: Strengthening Capacity In Animal Production and Health For Enhanced Livelihoods!

Strengthening Capacity In Animal Production and Health For Enhanced LivelihoodsHet project Strengthening Capacity In Animal Production and Health For Enhanced Livelihoods (SCAPH4EL) streeft ernaar dat meer gezinnen in Malawi de kans krijgen om aan de door de WHO aanbevolen dagelijkse inname van melk en vlees te voldoen.

Lees meer

Voor 2024 is ons doel om minimaal 50.000 honden te vaccineren. Zo kunnen we in steeds meer gebieden de benodigde 70% vaccinatiegraad behalen om de overdracht van rabiës te stoppen. Sinds de start van dit project zijn al meer dan 41.000 honden gevaccineerd!

Lees meer

Het doel van dit project was om mensen in Mzimba en Rumphi, districten in Noord-Malawi te helpen met het creëren van een verbeterde productiviteit van vee en een verbeterde positie voor vrouwen, jongeren en hun gezinnen.Van dit project hebben wel 19.875 boeren geprofiteerd!

Lees meer

Contact

Vragen, opmerkingen, tips, complimenten. We ontvangen ze allemaal graag via coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl

Lokale partners

Matunkha Centrum Rumphi

Samen werken we wereldwijd aan voedselzekerheid.
Met uw gift verbeteren we de toekomst van Afrikaanse families door hun kuddes gezond te houden.

Als de kudde ziek is, sterft het dorp

Als Afrikaanse veeboeren hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Jij kan hen helpen. Maak van de wereld een betere plek en geef Afrikaanse families een betere toekomst.

Ik doe een gift