Image

Rabiës vaccinatie project

Iedere 9 minuten sterft iemand aan rabiës

Hondsdolheid (rabiës) is één van de meest levensgevaarlijke en besmettelijke ziekten op aarde. Rabiës komt voor bij dieren en kan overgedragen worden op mensen door een beet van een besmet dier. Vooral in Afrika en Azië komt sterfte bij mensen nog veel voor door rabiës. Door honden te vaccineren kunnen we ervoor zorgen dat mensen niet meer worden geïnfecteerd met het rabiësvirus . Daarom hebben wij tussen maart 2022 en september 2023 een grootschalige rabiës vaccinatie campagne uitgevoerd in Noord-Malawi. 

Er zijn al meer dan 40.000 honden gevaccineerd!

In Malawi heerst armoede en daarom zetten wij ons vanuit Nederland in door middel van onder andere fondsenwerving, de Run4Rabies, bekendheid van hondsdolheid en kennisoverdracht. We zijn trots op wat we tot nu toe al hebben bereikt! Samen kunnen wij dit virus bij mensen voorkomen. We werken samen met onze lokale partner Centre for Community Empowerment Initiatives. Verder helpt de Global Alliance for Rabies Control ons met de implementatie, voorziet ons van advies, en verder gebruiken wij de door GARC ontwikkelde Rabies Vaccination Tracker om goed alle vaccinaties te kunnen bijhouden. Via onze lokale partner werken we ook samen met de Malawische overheid, hun dierenartsen doen mee aan het vaccineren van de honden.

Voor 2024 is ons doel om minimaal 50.000 honden te vaccineren, op die manier kunnen we in steeds meer gebieden de benodigde 70% vaccinatiegraad behalen, om op die manier de overdracht van rabiës te stoppen.

De Edgard & Cooper Foundation is de grootste donor aan het rabiës project.

Alleen samen elimineren we rabiës!
Jaarlijks wordt door de Run4Rabies commissie een sponsorloop georganiseerd. Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus.

Wil je meer weten over Run4Rabies? Lees hier meer.