Image

Rabiës vaccinatie project

Tussen maart 2023 en september 2023 hebben wij een grootschalige rabiës vaccinatie campagne uitgevoerd in Noord-Malawi. In Malawi heerst armoede en daarom zetten wij ons vanuit Nederland in door middel van onder andere fondsenwerving, de Run4Rabies, bekendheid van hondsdolheid en kennisoverdracht.

Tussen maart en september hebben we meer dan 22.000 honden in Noord-Malawi gevaccineerd om zo hondsdolheid tegen te gaan. We zijn trots op wat we tot nu toe al hebben bereikt! Samen kunnen wij dit virus bij mensen voorkomen. We werken samen met onze lokale partner Centre for Community Empowerment Initiatives. Verder helpt de Global Alliance for Rabies Control ons met de implementatie, voorziet ons van advies, en verder gebruiken wij de door GARC ontwikkelde Rabies Vaccination Tracker om goed alle vaccinaties te kunnen bijhouden. Via onze lokale partner werken we ook samen met de Malawische overheid, hun dierenartsen doen mee aan het vaccineren van de honden.

Voor 2023 is ons doel om minimaal 50.000 honden te vaccineren, op die manier kunnen we in steeds meer gebieden de benodigde 70% vaccinatiegraad behalen, om op die manier de overdracht van rabiës te stoppen.

De Edgard & Cooper Foundation is de grootste donor aan het rabiës project.

Alleen samen elimineren we rabiës!
Jaarlijks wordt door de Run4Rabies commissie een sponsorloop georganiseerd. Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus.

Wil je meer weten over Run4Rabies? Lees hier meer.