Geef een Geit: geef een toekomst in Malawi

Uncategorized

Kid with a goat

We krijgen soms vragen over de klimaatgevoeligheid van onze projecten. Zo eten geiten jonge boompjes en kunnen daardoor bijdragen aan ontbossing in Malawi. Daar hebben we gelukkig over nagedacht! De kleinschalige boeren waar we mee werken gebruiken bijvoorbeeld overblijfselen van hun gewassen als geitenvoer. En tussen hun gewassen planten ze bomen die zowel stikstof binden in de grond als eiwitrijk ruwvoer zijn voor de geiten.

Donating to Give a Goat allows us to support small farming families in northern Malawi over the years.

Van november tot maart delen we het belang van geiten voor kleine veehouders in Afrika. Voor veel Afrikaanse families is een geit een belangrijk dier. De dieren geven melk om te drinken en mest om landbouwgrond vruchtbaar te maken. In tegenstelling tot koeien, kunnen geiten beter tegen langere periodes van droogte doordat ze niet alleen gras maar ook bladeren eten. Dat maakt geiten uitermate geschikt voor gebieden met een veranderde of verminderde regenval.

Geiten kunnen jaarlijks lammetjes krijgen. Door de snelle uitbreiding van de kudde in de gemeenschap komt er meer voedsel beschikbaar. Met de verkoop van geiten komt geld vrij voor onderwijs, medische zorg en kleding. In veel gebieden in Malawi is kleinschalige veeteelt van levensbelang om voor voeding en inkomen te zorgen. Wij delen geiten uit en geven trainingen in de verzorging ervan om gezinnen in Malawi hierin te ondersteunen!

Voor een donatie van 50 euro kunnen wij een geit schenken aan gezinnen in Malawi, met een donatie van 200 euro kunnen we een kleine kudde schenken en met een donatie van 500 euro een grote kudde. Geef een geit, geef een toekomst. Draag bij aan de projecten van DZG. Hierdoor kunnen deze gezinnen zelf aan een betere toekomst bouwen.

How does that work? You give to Give a Goat, we do the rest. With your contribution, we give goats, among other things, and Vets Without Borders takes care of the animals and educates and guides families. Because only a healthy goat offers a healthy future. Read here meer over ervaringen van gezinnen die een geit ontvingen. Meer informatie over onze projecten vind je here.

Benieuwd waar de geiten terechtkomen? De geiten gaan naar families in de omgeving van Mzuzu in het Noorden van Malawi. In dit gebied leiden we ook diergezondheidswerkers op, die de families helpen bij het gezond houden van hun geiten.