Wil je graag contact met ons opnemen of heb je een vraag? Vul dan het formulier hieronder in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bekijk de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.
Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Bekijk eerst onze veelgestelde vragen hieronder om te zien of je antwoord daar tussen staat. Staat je vraag er niet bij? Vul dan het formulier hieronder in of stuur een e-mail naar ons. We helpen je graag verder!
Stichting Dierenartsen Zonder Grenzen – Nederland
Doel van Dierenarsen Zonder Grenzen
Bij Dierenartsen Zonder Grenzen zijn we actief in afgelegen gebieden in Afrika. Met de Nederlandse tak zijn we actief in Malawi. In Malawi is er een tekort aan dierenartsen. Als een dier of mens ziek wordt, weten mensen vaak niet wat ze moeten doen. Als het dier sterft, gaat een bron van mest, voedsel én inkomen verloren. Daarom trainen wij diergezondheidswerkers die binnen hun eigen gemeenschap dieren gezond kunnen houden. Daarnaast zetten we in op preventie door middel van vaccinaties, met een speciale focus op rabiës bij honden en vaccinaties voor kippen. Zo werken we samen aan een gezondere toekomst voor zowel dieren als mensen.
De missie van Dierenartsen Zonder Grenzen is om te streven naar gezonde dieren, gezonde mensen en een gezond milieu. We zijn actief in afgelegen gebieden in Malawi waar landbouw en veeteelt de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten zijn. Als de dieren hier gezonder zijn, dan betekent dit dat de gemeenschappen ook meer voedsel en meer inkomsten hebben. Daarnaast zijn er in Malawi nog veel honden besmet met rabiës (hondsdolheid), dit is een levensgevaarlijk virus voor mensen. Daarom vaccineren we honden tegen rabiës (hondsdolheid) zodat mensen, vooral kinderen, niet meer sterven aan deze ziekte. Door het gezond houden van de dieren, hebben de mensen ook een veiliger en gezonder bestaan.
Dierenartsen Zonder Grenzen steunt afgelegen gemeenschappen in Malawi. Hierbij steunen we boeren en trainen we diergezondheidswerkers. Daarnaast is ons doel om de positie van vrouwen binnen de gemeenschap te versterken. We streven ernaar dat de helft van de boeren die we opleiden tot diergezondheidswerkers, vrouw is. Ons rabiës (hondsdolheid) project richt zich op de hele gemeenschap, met extra aandacht voor kinderen. We trekken langs dorpen en scholen om het bewustzijn over de gevaren van rabiës en het veilig omgaan met honden te vergroten. Zo helpen we het aantal besmettingen en sterfgevallen terug te dringen.
Bij Dierenartsen Zonder Grenzen zijn we vooral bezig met het gezond houden van vee. Denk hierbij aan koeien, geiten, varkens en kippen. Daarnaast vaccineren we honden en katten tegen rabiës, trainen we hondeneigenaren in verantwoord huisdierbezit en vergroten we het bewustzijn over de vijf vrijheden van dieren en goed dierwelzijn.
Malawi
In Malawi hebben we meerdere projecten. We richten ons vooral op het trainen van diergezondheidsmedewerkers, die zelf weer boeren trainen in het gezond houden van hun vee. Daarnaast focussen we ons op het elimineren van Rabiës (hondsdolheid) in Malawi door middel van vaccinaties en bewustwordingscampagnes. Lees meer over onze projecten op de pagina “onze projecten”.
The projects’ developments can be followed via our social media. On Instagram, we are @ dierenartsenzondergrenzen.nl . On LinkedIn and Facebook, you can find us @Dierenartsen zonder Grenzen Nederland. We will regularly post updates on these platforms. You can also subscribe to our newsletter. It will reach your mailbox 3 times per year.
Dierenartsen Zonder Grenzen is vooral actief in het noorden van Malawi, met de meeste projectactiviteiten rondom Rumphi en Mzuzu. Daarnaast worden er ook veel activiteiten uitgevoerd in het Nkhata Bay District en richten we ons steeds meer op afgelegen gebieden dicht bij nationale parken, zoals Malidade, waar rabiës veel voorkomt. In samenwerking met de Rabies Task Force werken we hard aan het elimineren van rabiës in heel Malawi.
Donations
Leuk dat je interesse hebt in het steunen van Dierenartsen Zonder Grenzen! Je kan ons onder andere steunen door een eenmalige gift te doen of door donateur te worden. Daarnaast kan je ook helpen als vrijwilliger, dierenarts of student. Je kan een fondsenwervingsactiviteit starten of mee doen aan onze activiteiten en campagnes.
We streven ernaar dat een zo hoog mogelijk bedrag naar de projecten in Malawi gaat. Echter zijn er ook kosten nodig om de organisatie draaiende te houden zoals personeelskosten of wervings- of promotiekosten. Voor een duidelijk overzicht in de financiën, verwijzen we je graag naar ons financieel verslag.
Wij kunnen helaas niet zelf jouw donatiebedrag wijzigen. Wel kunnen we je donatie stopzetten, en dan kan je je opnieuw inschrijven met het gewenste donatiebedrag. Neem hiervoor contact op via coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl.
VSF-NL has the so-called “ANBI status” with the Dutch tax department. This means that VSF-NL is a “public benefit organisation”, and that donations are tax-deductible. With one-time donations, there is a minimum and a maximum amount in order to be eligible for tax-deduction. However if you become a recurring donor, there is no minimum or maximum. During a period of minimally 5 years, you will be allowed to deduct taxes based on the entire donation. The percentage of tax deduction depends on your tax rate. For more information, please visit the following page: here voor meer informatie
Wat leuk dat je je wilt inzetten om fondsen te werven voor de projecten van Dierenartsen Zonder Grenzen! Kijk op onze pagina “Wat jij kunt doen” en neem deel aan een van onze acties, zet zelf een actie op of neem contact op met een van onze coördinatoren via coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl.
Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan als dierenartsenpraktijk meedoen aan de Vaccinate For Africa campagne in juni, waarbij je €2,50 per gezette vaccinatie kunt doneren. Je kan een spaarpot neerzetten op jullie balie om geld te verzamelen. Sommige praktijken geven maandelijks of jaarlijks een donatie via het donatieformulier. Als werkgever kan je je aansluiten bij The Social Handshake, zie meer op de pagina “Help als werkgever/bedrijf. Ten slotte, als jouw praktijk materialen over heeft, kunnen wij deze doorgeven aan organisaties die deze nodig hebben. Neem hiervoor contact op met student@dierenartsenzondergrenzen.nl.
Personal details
Om je persoonlijke gegevens te wijzigen, neem contact met ons op via coordinator@dierenartsenzondergrenzen.nl.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie over dit onderwerp: https://dierenartsenzondergrenzen.nl/privacy/
At the bottom of each newsletter, there is a button to unsubscribe.
Wij gebruiken cookies en andere technologieën om je een zo goed mogelijke ervaring op onze website te bieden. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld je voorkeuren onthouden en statistieken bijhouden om onze site te verbeteren. Wil je geen cookies? Dan kan het zijn dat sommige functies niet optimaal werken